top of page

De parelwitte stranden en het azuurblauwe water rondom Armona, Barreta en Culatra zijn onvergetelijk; een stukje Caribische Zee in Portugal.

‘B&B Alma do Campo’ ligt 10 minuten rijden van Olhão, 15 minuten van de airport van Faro en minder dan 2 uur van Sevilla. Olhão is bekend van de iconische vis-, vlees- en groentenmarkt en de heerlijke de restaurants aan de boulevard. Van vis en steak tot een eenvoudige pizza, je kunt het er allemaal vinden. Het is ook de stad van waaruit men tours kan maken over de Ria Formosa, of gewoon met de ferry naar een van de eilanden voor de kust kan varen. De parelwitte stranden en het azuurblauwe water rondom Armona, Barreta en Culatra zijn onvergetelijk; een stukje Caribische Zee in Portugal. Armona biedt verschillende restaurants waaronder ‘Lanacosta’ waar wij zelf regelmatig genieten van het heerlijke eten, prachtige ligging en vriendelijke service.

 

Niet ver van Olhão, wat meer naar het oosten, ligt Fuzeta. Een authentiek Portugese vissersplaats die nog niet al te toeristisch is. Het biedt een meterslang strand langs de Ria Formosa. Zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen.

 

Op ongeveer een half uur rijden ligt het pittoreske stadje Tavira, gelegen aan de monding van de rivier de Gilão die het begin van de Ria Formosa vormt. Geniet van de vele boetiekjes die de kleine straatjes van Tavira te bieden hebben en strijk dan neer op een van de vele terrasjes om rustig te genieten van de flanerende mensen, onder het genot van een bika picana (koffie met een beetje melk). Of geniet met een lekker glaasje Portugese wijn van de schitterende zonsondergang. Er zijn hier ook weer, kan ook niet anders je bent nu eenmaal in Portugal, genoeg restaurants waar je heerlijk kunt eten.

Meer naar het westen toe vind je de meer toeristische oorden zoals Villamoura, Portimao evenals de beroemde golfbanen van Quinta do Lago en Vale de Lobo. Echter, ook in het oostelijk gedeelte van de Algarve is er een ruime keuze aan golfbanen, minder bekend, maar ze zullen zeker niet onder doen voor de eerder genoemde prestigieuze banen.

Voor meer informatie over de Algarve kun je natuurlijk altijd bij ons terecht.

Anchor 1

Reserveren 

Jullie zijn van harte welkom bij ‘B&B Alma do Campo’ en wij hopen dat jullie hier net zo gaan genieten als wij. Als jullie willen reserveren, dan kan dat hier. Meer informatie over prijzen, voorwaarden en onze faciliteiten vindt u hier.

Hopelijk tot snel:)

Jacques en Loraine

bottom of page